Ustavimo brezvestno vožnjo z motokros motorji v Krajinskem parku Rački ribniki

Brezvestno uničevanje narave doživljamo tudi v občini Rače-Fram celo tam, kjer bi najmanj pričakovali: v krajinskem parku Rački ribniki-Požeg.

Vztrajno kršenje cestnoprometnih in drugih predpisov v zvezi z vožnjo v naravi, še zlasti z motokros motorji, verjetno dosega svoj vrhunec, ko se nevzgojeni posamezniki silijo v okolje, ki je celo zakonsko zaščiteno in bi ga morali negovati kot tisto najdragocenejše, kar imamo in nam je še preostalo. Če kaj, potem so to nesporno krajinski parki!

Kros motorji ne sodijo niti na cesto, kaj šele v naravo, ampak zgolj na poligone, ki so temu namenjeni, podenje z neregistriranimi vozili usodno uničuje podrast v gozdovih in kmetijske površine, za nameček pa vožnja z njimi presega dovoljene ravni hrupa in tudi fizično ogroža nič hudega sluteče obiskovalce parka.

Vse se začne z osebno kulturo, žal pa živimo v družbi, kjer niti starši ne znajo poskrbeti za pošteno vzgojo, k čemur velja dodati še, da so državni predpisi na tem področju preblagi. Potrebna je odločna podpora občank in občanov. Pomagajte ustaviti nekulturo, nespoštovanje predpisov, pomagajte ohraniti naravno okolje in kvalitetno življenje v miru, brez hrupa in uničevanja tistega, kar je najdragocenejše!

Policijska postaja v Račah je s problematiko seznanjena in se trudi ukrepati. Zato naprošamo, da ji pomagate tako, da vsakič ob primeru vožnje motokros motorjev v krajinskem parku Rački ribniki pokličete na telefonsko številko 113 oziroma na (02) 607 38 00.

Hvala, ker vam je mar in ohranjate naravo!

Ekološka iniciativa Rače